Om mig

Eva Molin

Guldveterinären drivs av Eva Molin, legitimerad veterinär.

Jag har arbetat med djursjukvård sedan år 2000. Först som djursjukvårdare och därefter som veterinär.

Som djursjukvårdare arbetade jag på Djurkliniken Roslagstull och Regiondjursjukhuset Bagarmossen.

Under studierna hoppade jag in som kvälls- och nattjour på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala.

Under sommaren före examen  arbetade jag som tillförordnad veterinär på Distriktsveterinär i Bollnäs.

Efter examen 2010 startade jag Guldveterinären och arbetade deltid som klinikveterinär på Solsidans Djurklinik i Saltsjöbaden under 2,5 år.

Därefter arbetade jag som tandkirurg på Anicura Djursjukhuset Albano och Gärdets Djurklinik under 8 år.

Om ni följt TV-serien ”Veterinärerna” på tv4 och Sjuan så kan ni kanske känna igen mig därifrån. Det blev medverkan i total fem säsonger, men förstås inte i varje program!

Jag var en av veterinärerna som tog emot äventyrshunden Arthur när han kom till Sverige. Hans äventyr uppmärksammades 2017 av den Amerikanska sportkanalen ESPN där jag medverkade i minidokumentären ”A dogs remarkable journey to find a home”.

Nu arbetar jag sedan 2021 som tandkirurg tisdagar och torsdagar på Evidensia Vasastans Veterinärklinik. Övriga helgfria vardagar utför jag hembesök efter tidsbokning.

Som veterinär har jag även arbetat som volontär i Philippinerna med att kastrera tikar och hanhundar på Animal Kingdom Foundation.

När jag inte jobbar så tränar jag yoga, rider och försöker vara så mycket som möjligt med familjen. Jag värdesätter umgänge med vänner och tar gärna en sväng till familjens landställe.

Butchie välkomnas till familjen
Söndagen 1 oktober 2023 fyllde du tre år och blev officiellt ny familjemedlem!
Rara luddiga bolltrixaren Chinese Crested Powder Puff hanen Butchie!

Vi ser fram emot många år tillsammans!

Butchie


Gabriel välkomnas till familjen

Torsdagen 7 september 2017 kom äntligen efterlängtade människovalpen Gabriel till världen. En mycket snäll och fantastiskt glad kille med de mjukaste hårlockarna!

Vi ser verkligen fram emot att få vara dina föräldrar!
Gabriel

Snorpan in memoriam
I april 2014 kom denna underbara 2,5-åriga, 2,5 kg studsande Russkiy Toy Terrier tiken in i våra liv! Kärt barn har många namn; Snorpan, Smulan och Sessan (hyllning till föregångaren Prinsen).

Du fångade allas blickar med din gyllenröda sobelpäls och söta kaxiga uppsyn.

Snorpan Gyllentass var med på allt. Hon reste med oss land och rike runt, älskade att flyga till värmen i Portugal, Teneriffa och Madeira. En favorit var att bila runt i Sverige och Europa.

Tyvärr drabbades du av diskbråck följt av livmoderinflammation så ditt liv blev alltför kort och behövde tassa vidare fredagen den 20:e mars 2020.

Vi saknar dig verkligen lilla rara älsklingen!

Snorpan

Prinsen in memoriam
Lördagen den 12:e mars 2011 lämnade min älskade lille papillionkille Prinsen hastigt jordelivet för att sniffande tassa ut på nya äventyr.

Han hoppade upp i husses famn, somnade plötsligt lugnt in och lämnade oss med en otroligt stor sorg och saknad. Prinsen blev 11år.

Det är många över Stockholm som charmats av Prinsens näpna uppenbarelse och vackra ögon. Överallt tog Prinsen en självklar centrumplats där alla kunde beundra honom. Oavsett om det var på tunnelbanan, bussen eller på fest.

Trots sin minimala kroppshydda på 1,8 kg så utstrålade han en stor lugn karisma. Även de största hundar och katter visade honom en mycket naturlig respekt.

Nu finns han inte längre i vår famn, men i våra hjärtan för evigt.

Nusse in memoriam
Den soliga, varma och vackra nationaldagen den 6 juni 2006 fick min älskade 16:åriga kissekatt Nusse somna in.

Mitt i naturen på sin älskade ”sorkbacke” på familjens landställe i Julita, Södermanland. Solen sken, fåglarna kvittrade. Nusse somnade tryggt i famnen omgiven av allt det vackra jorden överöser oss med.

Nusse var sedan födseln en gentleman, ytterst klok och gudomligt snäll (utom mot sorkar).

En vackrare själ får man leta efter och det speglades i hans underbara ögon. Nu har det gått många år men Nusse är med mig i mina tankar varje dag… en oförglömlig kärlek.
Nusse