Livintyg

Du kan här fylla i och skriva ut de vanligaste försäkringsbolagens livintyg.

De flesta avlivningar kräver dock inte livintyg. Hör med ditt försäkringsbolag om vad som gäller i just ditt djurs fall.

Om du tecknat en livförsäkring utöver den vanliga försäkringen för veterinärvård ska det framgå av dina senaste försäkringspapper. Logga in på ert försäkringsbolags ”Mina sidor” för att kontrollera aktuella uppgifter.

Andra försäkringsbolag har sina intyg att beställa via deras kundservice, ladda ner eller fylla i på respektive hemsida. De brukar dock ofta acceptera Agrias livintyg.

Ibland behövs godkännande av försäkringsbolaget i förhand för att få ersättning för avlivningen. Anteckna i livintyget namnet på försäkringsbolagets anställda som gav godkännandet.

En del av intyget ska djurägaren själv fylla i inför besöket. En annan del ska veterinären fylla i vid besöket då djuret fortfarande lever.

Se till att ha journalkopior från tidigare behandlande veterinär redo för ifyllande av livintyget. Ofta behövs datum och namn på behandlande veterinär anges. Ni måste kunna redogöra för när sjukdom eller skada inträffade. Försök skriva kortfattat.

Om försäkringsbolaget kräver obduktion av djuret så måste djurägaren själv transportera kroppen till större djursjukhus för detta och efterföljande omhändertagande.

Tveka inte att ringa ditt försäkringsbolag om du har frågor i god tid före bokat besök!

Livintyg mallar

Agria – livintyg hund- & kattmall

Folksam (hemsida för anmälan av djurskador)

IF – livskadeanmälan för djurägare & IF -veterinärintyg (båda behövs)

Moderna – livintyg hund- & kattmall

Sveland – livintyg hund

Sveland – livintyg katt